A(5R)TE

Proje hakkında

Her gün, yaygın bir tüketicilik ve bunun sonucunda ortaya çıkan çöp üretimi toplumuna rastlıyoruz, bu nedenle 5R politikasına başvurmak gerekiyor: alışveriş yaparken seçeneklerimizi yeniden düşünün, çöp miktarını azaltın, çevreye zararlı malzemelerin kullanımını reddedin veya dönüştürülmesi / yeniden kullanılması zordur, mümkün olduğunda yeniden kullanılır ve gelecek nesillere daha iyi bir gelecek sağlamak için geri dönüştürülür.

Bu projede, diğer okulları, gerçekleri ve kültürleri bilmenin yanı sıra, öğrencileri bu konulara duyarlı hale getirmeyi ve farklı plastik ifade ve sanatsal ifade tekniklerini kullanarak bazı materyalleri yeniden kullanmayı / geri dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Sanat, zorluklar karşısında aktif, yaratıcı ve eleştirel düşünen vatandaşların oluşumunun ayrılmaz bir parçası olarak topluma müdahale etme rolünü üstlenecektir.

Bu projenin, materyallerin Avrupa okulları arasında paylaşılması yoluyla işbirliğine dayalı çalışma / kültür alışverişini, müfredat entegrasyonunu ve pedagojik yeniliği teşvik etmesi amaçlanmaktadır.

Twinspace'de fotoğraflar, videolar, Padlet'ler ve farklı dijital araçlar gibi özelliklerle son bir ürün bekleniyor.

Sonunda, bir yansımanın yapılması ve gelecekteki projelerde kullanılacak stratejilerin tanımlanması ve projenin okul topluluğuna yaygınlaştırılması için geliştirilen çalışmanın değerlendirilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz.

7A sınıfı öğrencilerinden Fatma Ceylin Akköse, Derya ÖZALP ,Etem KABAYUKA, Ceren ÇOLAK proje ekibimizde olan öğrencilerimizdir.

HIRVATISTAN (3), PORTEKIZ (2),ROMANYA (1), SIRBISTAN (1),TÜRKIYE (9)deki okullar tarafından yürütülmektedir.

Proje blog sayfamız:

Yayın: 09.02.2021 - Güncelleme: 09.02.2021 14:25 - Görüntülenme: 250