Local Herıtage – Our Treassure

Proje hakkında

Ne yazık ki bir salgın birçok insanı evlerinde tuttu. Okul hayatı da hızla değişti. İnternet sayesinde kültürel mirasımızı gezmeden dünyanın geri kalanıyla keşfetmek, anlamak, paylaşmak ve takdir etmek mümkündür. Somut olmayan kültürel miras çok kırılgandır ve nesilden nesile aktarılmazsa kesinlikle yok olacaktır. Bununla birlikte, kültürel miras toplulukları birleştirir ve bugün, geçmiş ve gelecek arasında bağlantı kurar. Bu proje ile ilgili okullar kültürel miras konularına daha fazla yer vermekte, yeni nesilleri cezbetmekte, somut olmayan miras unsurlarını gelecek nesillere aktarmak için müfredatı güçlendirmekte ve öğrencilerin bunun farkında olmalarını sağlamaktadır.

Projemizin amacı, öğrencilerimizi farklı ülkelerden diğer öğrencilerle paylaşarak somut olmayan mirasımızı keşfetmeye ve değerlendirmeye dahil etmektir.

Öğrenciler, farklı kültürler arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları keşfedecek ve tartışacaklar ve onlardan ortaklarının sahip olduğu ancak sahip olmadıkları kültürel mirası tanımlamaları istenecek.

Projenin nihai ürünü ortaklar tarafından tartışılacaktır. Proje materyallerini içerecek bir e-kitap olabilir ve elbette projenin tüm ürünleri okulların web sayfalarında yayınlanacaktır. Öğrenciler, gelecekte daha iyi projelerle sonuçlanacak olan BİT ve dil becerilerini geliştirecekler. Ayrıca, yeni ortaklarla tanışmak yeni KA2 ortaklıklarıyla sonuçlanabilir.

7A sınıfı öğrencilerinden Fatma Ceylin Akköse, Derya ÖZALP ,Etem KABAYUKA, Ceren ÇOLAK proje ekibimizde olan öğrencilerimizdir.

Yayın: 09.02.2021 - Güncelleme: 09.02.2021 14:24 - Görüntülenme: 207